0 продукт(а) - 0.00лв.

Вход   Регистрация

ТАЙМ – МС

Трифазно енергоспестяващо устройство 45kW

450.00лв.


Количество:

 

Устройството използва съвсем нова технология за мониторинг на електрическата мрежа и моментния разход на електроенергия. Оптимизират се напрежението и силата на тока в електрическата мрежа. Базира се на стабилизиране на захранващото напрежение чрез премахване на моментните пикове на пренапрежение или на моментните спадове в електроподаването, нормално появяващи се в електрическата мрежа. Това се постига чрез натрупване на реактивна мощност в специално проектирани кондензатори, и връщане на тази мощност по веригата към електроуредите в определени моменти, избрани чрез системата за мониторинг на мрежата. 

Индуктивните консуматори(електрически мотори, трансформатори, дросели и др.), създават реактивна енергия. Устройството елиминира консумацията на реактивна мощност от мрежата. Крайният ефект от  работата на устройствотв е икономия на електричество.

 

Устройството е предназначено да подобри Фактор на мощността.

 

Фактор на мощността (бележи се с λ или cos ϕ) е  величина в електрическите вериги за променлив ток,която характеризира ефективността -  КПД на системата и се  определя като отношение на активната мощност, към пълната мощност, и е число между  0 и 1.

 

 При наличието на реактивни (консервативни) елементи (бобини, ел. двигатели, кондензатори) част от енергията на генераторите създава магнитните или електрически полета в тези елементи и се колебае двупосочно между тях и генераторите, това е т.н. реактивна енергия. Така се увеличава токът на консуматорите и при нисък фактор на мощността се увеличават загубите в електроразпределителните системи.С други думи- колкото е по-малък фактора на мощността, толоква по-голям ток протича по линиите на далекопроводите, толкова по-големи са загубите на енергия (нагряване на проводниците, съгласно закона на Джаул-Ленц) и толкова КПД е по-нисък. Освен това при понижаване на cos(fi) се стига до увеличаване стойността на тока, което изисква повишаване напречното сечение на проводниците (разбирай допълнителни разходи за дружеставата) за преноса на същото количество енергия.
Тоест умишленото понижаване на фактора на мощността е неизгодно нито от инженерна, нито от финансова гледна точка,

Съвременните електромери мерат както активната,така и реактивната мощност.Следователно,колкото повече намаляваме реактивната  мощност /вертикалният катет на правоъгълния триъгълник от фигурата/,толкова повече подобряваме ефективността на системата /,т.е cos ϕ е по-близко до 1 и толкова по-малки сметки за ел.енергия плащаме.

 

ЗАКОННО ЛИ Е :

Устройството е произведено по немска технология от водещ производител на енергоспестяващи уреди. Продуктът е добре познат в Западна Европа и САЩ . Притежава сертификат за качество и безопасност СЕ в съответсвие с дерективите на ЕС и е напълно законен. Продава се на световния пазар от 5 години.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ

Модел: NI-01

Параметри: 90-400V / 50Hz/60Hz
Мощност: 45KW 
Размер: 32 * 21 * 6 см - 2.2 кг
Живот: 10 години

Спесификация
Код на продукт: 1-1-3
Наличност: На склад
Оценете
              
Важно: HTML не се превежда!


Етикети: ТРИФАЗНО Енергоспестяващо Устройство, Токоспестяващ Уред, Energy Saving Box


За нас

Движена и въодушевявана от перспективни идеи, фирма ТАЙМ ООД предлага на клиентите си вече повече от четири години иновативни продукти и решения. Фирмата е основен вносител на енергоспестяващи устройства.

Контакт
  •   0878209593
  •   0878209597
  •   info@timenrg.com
  •   ул. Ивайло 18 Партер София България 1606